• Actueel

  In gesprek met Dichterbij.

  Dichterbij

  “Het allerbelangrijkste is het tijdig communiceren van werkzaamheden.”

  In gesprek met Peter Litjens – Projectleider Onderhoud-Vastgoedbeheer Dichterbij. 

  Peter is verantwoordelijk voor het ‘welzijn’ van een groot aantal gebouwen van Dichterbij.  Dichterbij is een zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking. Ze kunnen er wonen, werken en ontspannen; zij krijgen er zorg op maat. Deze woningen bevinden zich in de provincies Gelderland, Brabant en Limburg.
   

  Voor Peter Litjens is geen dag hetzelfde. Hoewel hij anticipeert op de toekomst en daar een groot deel van zijn werkzaamheden op afstemt moet hij ook reageren op ad hoc problemen.
  Zijn werk wordt voor een groot gedeelte ingevuld door de toekomstvisie op het verlenen van zorg: blijven mensen in bepaalde huizen wonen? Voldoen die huizen aan de normen (denk aan brandveiligheid)?  Moeten we renoveren of amoveren? In welke gemeenten willen we nog woningen huren? Zijn deze dan ingericht conform de veiligheidseisen? Wat is er nieuw op het gebied van Domotica, past dat bij onze cliënten?
  Om maar een paar gedachtes op te sommen die door zijn hoofd spelen.
   
  Voor Peter en uiteraard ook voor Dichterbij is het van cruciaal belang samen te werken met deskundige, betrouwbare partners. Ook in Jacobs Dakbedekkingen heeft Dichterbij zo’n partner gevonden. “Zij zijn destijds klant geworden op basis van een open inschrijving. Daarna is er een mantelcontract afgesloten voor de helft van het woningenbestand (ca 50.000 m2) in eigendom. Jaarlijks worden volgens een opgezet plan de daken nagelopen waarin klein onderhoud is meegenomen. De bevindingen worden in een overzicht aangereikt met adviezen per locatie.
  Dit onderhoudsrapport wordt getoetst aan het MJOP (Meerjarenonderhoudsplan). In dit MJOP staan alle onderhoudsgevoelige elementen van de gebouwen, van riool tot dak." vertelt Peter.
   
  “Vanaf het begin hebben we contact met Roel Jacobs en in hun bedrijf in Wanssum hebben we ook Piet Jacobs (vader van Roel) leren kennen. Piet is de grondlegger van dit bedrijf en mooi om te zien dat Roel op een kundige manier het bedrijf voortzet. Het klopt gewoon, je ziet niet bij elk familiebedrijf dat de volgende generatie minstens zo goed is. Het is fijn te merken dat Jacobs meedenkt, ze komen met ideeën en communiceren tijdig en duidelijk. Communicatie is cruciaal, we werken hier midden tussen de mensen, we kunnen ons niet veroorloven dat er plots iemand met een ladder tegen een gevel klimt terwijl de bewoner van dat huis niet op de hoogte is. Dat geeft hier heel veel onrust. Daarbij is het voor mij heel fijn om te kunnen sparren; vanuit Vastgoed heb ik twee directe collega’s maar iedereen heeft zijn eigen regio (beheer is verdeeld in zuid-midden- noord); ik wil specifieke vragen/problemen met de specialist bespreken om tot verantwoorde keuzes te komen. Inhoudelijk overleg heb ik dus regelmatig met onze leveranciers.”

  Wil je iets dichter bij Dichterbij komen, dan raad ik je deze link aan.
  Mens wat ben je mooi.

  Ga terug