Lekkage, onderhoud of schade melden
 • Actueel

  Schoonmaken zonnepanelen?

  Het zal je niet verrassen dat schone zonnepanelen een hogere opbrengst geven dan vervuilde. Een regenbuitje is niet afdoende om de panelen schoon te houden, kijk maar naar je auto, stilstaand wordt die ook vies. Sterker nog als je je zonnepalen jaarlijks wast dan geeft je dat een extra rendement van 3%. 
  Nu is het reinigen van zonnepanelen geen simpel klusje. Op onze facebookpagina geven we de komende tijd acht tips hoe je dat het beste kunt doen. Goede tips, we hebben ons extra geinforeerd bij de het onafhankelijk platform voor zonnepanelen. 
   

  Maar, de allerbelangrijkste tip geven we je nu meteen: 

  Heb je nog geen zonnepanelen en overweeg je ze te laten plaatsen, laat ze dan meteen door Jacobs ecocare behandelen met nanocoating. Deze beschermlaag zorgt ervoor dat het vuil niet kan hechten aan de panelen en doet geen enkele afbreuk aan de opbrengst van je panelen. Een plat dak kun je na verloop van tijd nog wel bereiken, maar op een schuin dak is het later vele malen moeilijker en omslachtiger om de zonnepanelen schoon te maken. Bovendien, is het nog gevaarlijk ook.

  Ga terug