Lekkage, onderhoud of schade melden
 • Actueel

  Subsidie op dakisolatie

  Gaat u in uw huis of appartement maatregelen nemen voor energiebesparing? Vraag dan de Subsidie energiebesparing eigen huis aan. De subsidie stimuleert energiebesparing in bestaande woningen in de particuliere koopsector (dus ook VVE's). U kunt subsidie van 15 september 2016 tot en met 31 december 2018 aanvragen. Voor dakisolatie kunt u € 20,-/m² subsidie ontvangen en voor HR++ glas wel € 35,- / m². Kijk voor de regeling en voorwaarden op de website van RVO

  Voor wie?

  Particuliere woning- en appartementseigenaren en Verenigingen van Eigenaren kunnen gebruik maken van de regeling.

  Energiebesparende maatregelen en advies

  De Subsidie energiebesparing eigen huis ontvangt u als u minimaal 2 energiebesparende maatregelen neemt. U kunt kiezen uit isolatie van dak, gevel, spouwmuur, vloer/bodem en het aanbrengen van hoogrendementsglas. Daarnaast ontvangt u subsidie als u advies inwint. Op aanvullende energiebesparende maatregelen zoals isolerende deuren en kozijnen ontvangt u extra subsidie. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) behandelt de subsidieaanvragen op volgorde van binnenkomst.

  Vanaf 15 september 2016 kunt u uw aanvraag indienen. In de eerste ronde is € 20,5 miljoen beschikbaar. Deze loopt van 15 september tot 1 maart 2017.

  Lage BTW tarief van 6%

  Daarnaast betaald u op het aanbrengen van dakisolatie nog steeds slechts 6% BTW. In combinatie met de subsidie is dat dus dubbel voordelig.

  Ga terug