Lekkage, onderhoud of schade melden
 • Dakranden & boeiboorden

  De gootbetimmering en zijkant van het dak, ook wel boeiboord, dakrand of overstek genoemd, zijn onderhoudsgevoelige elementen. Er is een grote diversiteit aan materialen en afwerkingen te krijgen om de dakrand af te werken zoals o.a. massief hout, plaatmateriaal, kunststof, aluminium, volkern (Trespa). Het is verstandig om vooraf een weloverwogen keuze te maken welk materiaal het best toegepast kan worden. Past het materiaal bij de vorm van de dakrand, stijl van het gebouw en hoe zit het met onderhoud zijn enkele voorbeelden die vooraf ingevuld kunnen worden.

  Bestaand boeiboord

  Bij veel woningen worden boeiboorden matig onderhouden waardoor ze na verloop van tijd meestal vervangen moeten worden. Jacobs dakbedekkingen heeft hiervoor een eenvoudige oplossing. Een dunne metaalplaat voorzien van hoogwaardige coating kan eenvoudig tegen het bestaand boeiboord bevestigd worden. Deze slimme en snelle oplossing is in veel kleuren leverbaar, eventueel met houtmotief. De bestaande constructie kan dus blijven zitten en is tevens beschermt tegen weersinvloeden. Schilderen behoort daardoor tot het verleden.

  Zetwerk boeiboord

  In onze eigen zetterij maken we voor onze projecten profielen en zetstukken voor gevels en daken op maat. Hiervoor hebben we een ruim assortiment plaatmateriaal in diverse kleuren en afwerking op voorraad. 

  Naast dakranden kunnen particulieren en bedrijven bij Jacobs Dakbedekkingen uit Wanssum ook terecht voor alle soorten dakbedekkingen voor hellende en platte daken, daglicht toepassingen zoals dakkapellen en dakvensters, dakonderhoud en dakveiligheid tijdelijk of permanent.