• Groendaken

  De toepassing van groen op ons dak is niet nieuw. Doordat we ons maaiveld steeds meer naar boven verplaatsen is het “ontwikkelen” van uw dak van zwart gras naar groen gras eigenlijk een logische stap.

  Onderzoeken hebben uitgewezen dat groene daken een gunstig effect hebben aan de directe leefomgeving en luchtkwaliteit.  Voor u de voordelen op een rij:

  Water: Een groendak buffert het water en vertraagt de piekafvoer van een regenbui, waardoor het riool minder belast wordt. Daarnaast wordt het regenwater door het groendak gezuiverd.
  Geluid: Een groendak reduceert geluidsoverdracht van buiten naar binnen, maar ook van binnen naar buiten.
  Luchtkwaliteit: Een groendak vangt fijnstof af en produceert zuurstof.
  Microklimaat: Een groendak legt CO2 vast waardoor het microklimaat verbetert en zuivert vervuilde gassen die zich in de lucht bevinden. Groen zorgt voor een natuurlijke klimaatregeling.
  Energie: De isolerende functie van een groendak zorgt voor besparing van energie, daarnaast zorgt het voor koeling van het gebouw in de zomer.
  Levensduur: Doordat de temperatuur op een groendak evenwichtig is, gaat de dakbedekking minimaal twee keer langer mee dan een traditioneel dak.


  Een groendak heeft een positief effect op de waarde van uw gebouw.

  Naast een groendak kunnen particulieren en bedrijven bij Jacobs Dakbedekkingen uit Wanssum terecht voor alle soorten daglicht toepassingen zoals dakvensters, lichtstraten en lichtkoepels, dakbedekkingen bij platte en hellende daken, dakonderhoud, tijdelijke of permanente dakbeveiliging, ir dakscan, recycling en duurzame daken alsook verkoop en verhuur vanuit onze dakwinkel en Webshop.