• Recycling

  Inmiddels scheiden wij binnen ons bedrijf 13 verschillende soorten afvalstromen, waarbij de reststroom door de afvalverwerker nog verder wordt gesorteerd. Sorteren en recyclen van dakbedekking doen wij reeds sinds 2000. Recycling werd ook al door de fabrieken zelf gedaan. Vanuit hun eigen productie proces werd productie-en snijafval hergebruikt en verwerkt tot een nieuwe grondstof voor nieuwe producten. Dit proces heeft niet stil gestaan. De Icopal group heeft in 2008 ’s wereld eerste 100% bitumen dakbaan recycling fabriek geopend. Hoogwaardige verouderde bitumineuze dakbedekking kan hierdoor volledig gerecycled worden in nieuwe bouwproducten. Denkt u hierbij maar aan toepassingen in en rondom daken, wegen, dijken, vloeren en corrosiebestrijding.

  Hergebruik dakbedekking

  Onder bitumen balans verstaan we het in de keten houden van bitumen, dus niet verbranden of storten,maar hergebruiken, dit in navolging van het gedachtegoed “Cradle to Cradle. Door toepassing van de bitumen balans bewerkstelligen we een aanzienlijke CO2 reductie in het bouwproces. Dit door een combinatie van vermindering van het grondstof gebruik en minimalisatie rondom het storten en verbranden van de bitumen.

  Scheiden bitumen

  Om bovenstaande voor u te kunnen uitvoeren dient bij het verwijderen van de bestaande dakbedekking het dak te worden ontmanteld. Het proces “slopen” is dan niet meer van toepassing omdat de bitumen volledig gescheiden en gesorteerd van niet bitumineuze producten moet worden aangeleverd. Het toepassen van dakontmanteling bespoedigd duurzaamheid rondom gebouwen en duurzaam inkopen van bitumen gerelateerde bouwproducten. Uiteindelijk moet het zo zijn dat u als opdrachtgever u dak laat ontmantelen zodat uw nieuwe dakrollen voorzien zijn van de bitumen die u zelf hebt aangeboden.

  Naast recycling van dakmateriaal kunnen particulieren en bedrijven bij Jacobs Dakbedekkingen uit Wanssum terecht voor alle soorten daglicht toepassingen zoals dakvensters, lichtstraten en lichtkoepels, dakbedekkingen bij platte en hellende daken, dakonderhoud, tijdelijke of permanente dakbeveiliging en IR dakscan.