Lekkage, onderhoud of schade melden
 • Duurzame daken

  Ons land telt meer dan 500 miljoen vierkante meter dakoppervlak. Een gigantische basis voor het ontwikkelen van oplossingen voor onze klimaatcrisis zoals met duurzame daken . Daken kunnen een substantiële bijdrage leveren aan het oplossen van klimaatvraagstukken. Ook zijn de oppervlakten te benutten voor het opwekken van alternatieve energie. We spreken dan ook van “zwart gras”, als metafoor voor de potentie aan duurzame daktoepassingen.

  Recycling

  Jacobs Dakbedekkingen staat vooraan als het gaat om meedenken en ontwikkelen van innovatieve oplossingen. Reeds jarenlang scheiden wij onze afvalstromen en bieden deze separaat aan bij de afvalverwerkers zodat zoveel mogelijk materialen kunnen worden gerecycled.

  Groene daken

  Fijn stof binden met groendaken; energie opwekken met geïntegreerde PV panelen, maar ook NOx en CO2 afvangen in coatings en toplagen, is hedendaagse techniek die wij binnen ons handbereik hebben. Hiermee onderscheiden wij ons als bedrijf; onze klant plukt hiervan de vruchten. Maatschappelijk verantwoord noemen wij dat.

  Energie subsidie regio Venray, Horst, Venlo, Bergen (Limburg)

  Duurzame toepassingen op daken zijn in deze regio minder bekend en worden daardoor minder toegepast dan bijvoorbeeld in de randstad. Om dit te stimuleren verstrekt de overheid regelmatig subsidie op duurzame toepassingen zoals zonnepanelen, zonneboilers, isolatiemateriaal e.d.. Wanneer u  in de regio Venray, Horst, Venlo of Bergen (Limburg) graag meer informatie of advies rondom dit onderwerp zou willen krijgen neem dan gerust contact op met Jacobs Dakbedekkingen uit Wanssum.

  Jacobs Dakbedekkingen werkt naast duurzame daken, zonnepanelen, recycling, IR dakscan en groene daken ook met alle soorten dakbedekkingen voor platte en hellende daken, tijdelijke of permanente dakveiligheid, daglicht toepassingen zoals dakkapellen en dakvensters en dakonderhoud.

  Duurzame daken dakscan

  Wanneer laat u een dakscan maken

  • U bent van plan een woonhuis of bedrijfspand te kopen en wenst te weten of er thermische lekken in het dak zitten
  • U bent op zoek naar een oplossing voor een lekkage in uw dak.
  • U wilt besparen op uw energierekening en zoekt naar mogelijkheden om dat te realiseren

  Isolatie lek

  Een slecht geïsoleerd dak of dakonderdeel straalt meer warmte uit dan een goed geïsoleerd dak of dakonderdeel. Om dit energieverlies zichtbaar te maken, maken we gebruik van dakthermografie: een innovatieve techniek waarmee temperatuurverschillen door middel van een infra rood camera (I.R.) gemeten kunnen worden. Een dakscan is een prachtig middel om gebouweigenaren en bewoners bewust te maken van de energieverliezen in het dak. Met deze techniek kunnen we goed laten zien wat er mis is op een dak. Maar onze dakscan gaat verder dan bewustwording alleen. Op basis van de beelden kunnen we u ook uitstekend een advies geven en vervolgstappen nemen. Onze dakscan is echt bedoeld om energiebesparing handen en voeten te geven.’ Een duurzaam dak begint bij een goed en droog dak.

  Dak lekkage

  Een dak lekkage zorgt voor temperatuursverschillen onder de dakhuid. Om deze verschillen zichtbaar te maken, maken we gebruik van dakthermografie: een innovatieve techniek waarmee temperatuurverschillen door middel van een infra rood camera (I.R.) gemeten kunnen worden. Door deze temperatuurverschillen kunnen we herleiden waar de oorzaak van een lekkage zit. Dit voorkomt onnodig zoeken en openmaken van daken om de oorzaak te achterhalen. Zodra wij een dakscan van uw dak komen maken, onderzoeken en inspecteren wij uw dak, leggen de kritieke punten vast en u ontvangt een rapportage met aanbevelingen van ons om de problemen te verhelpen.

  Niet alleen voor een infra rood dakscan kunnen particulieren en bedrijven bij Jacobs Dakbedekkingen uit Wanssum terecht. Wij leveren ook alle soorten daglicht toepassingen zoals dakvensters, lichtstraten en lichtkoepels, dakbedekkingen bij platte en hellende daken, dakonderhoud en tijdelijke of permanente dakbeveiliging.

  Recycling

  Inmiddels scheiden wij binnen ons bedrijf 13 verschillende soorten afvalstromen, waarbij de reststroom door de afvalverwerker nog verder wordt gesorteerd. Sorteren en recyclen van dakbedekking doen wij reeds sinds 2000. Recycling werd ook al door de fabrieken zelf gedaan. Vanuit hun eigen productie proces werd productie-en snijafval hergebruikt en verwerkt tot een nieuwe grondstof voor nieuwe producten. Dit proces heeft niet stil gestaan. De Icopal group heeft in 2008 ’s wereld eerste 100% bitumen dakbaan recycling fabriek geopend. Hoogwaardige verouderde bitumineuze dakbedekking kan hierdoor volledig gerecycled worden in nieuwe bouwproducten. Denkt u hierbij maar aan toepassingen in en rondom daken, wegen, dijken, vloeren en corrosiebestrijding.

  Hergebruik dakbedekking

  Onder bitumen balans verstaan we het in de keten houden van bitumen, dus niet verbranden of storten,maar hergebruiken, dit in navolging van het gedachtegoed “Cradle to Cradle. Door toepassing van de bitumen balans bewerkstelligen we een aanzienlijke CO2 reductie in het bouwproces. Dit door een combinatie van vermindering van het grondstof gebruik en minimalisatie rondom het storten en verbranden van de bitumen.

  Scheiden bitumen

  Om bovenstaande voor u te kunnen uitvoeren dient bij het verwijderen van de bestaande dakbedekking het dak te worden ontmanteld. Het proces “slopen” is dan niet meer van toepassing omdat de bitumen volledig gescheiden en gesorteerd van niet bitumineuze producten moet worden aangeleverd. Het toepassen van dakontmanteling bespoedigd duurzaamheid rondom gebouwen en duurzaam inkopen van bitumen gerelateerde bouwproducten. Uiteindelijk moet het zo zijn dat u als opdrachtgever u dak laat ontmantelen zodat uw nieuwe dakrollen voorzien zijn van de bitumen die u zelf hebt aangeboden.

  Naast recycling van dakmateriaal kunnen particulieren en bedrijven bij Jacobs Dakbedekkingen uit Wanssum terecht voor alle soorten daglicht toepassingen zoals dakvensters, lichtstraten en lichtkoepels, dakbedekkingen bij platte en hellende daken, dakonderhoud, tijdelijke of permanente dakbeveiliging en IR dakscan.